Stuitligging

Stuitligging draaien met moxa-therapie

Stuitligging

Je bent 34 weken zwanger en de verloskundige vertelt je dat je kindje in stuitligging ligt. Dan schrik je even. Over een paar weken zal de bevalling zich aandienen en dan wil je toch graag dat alles zo vloeiend mogelijk verloopt.

Binnen de Traditionele Chinese Geneeswijze wordt in geval van stuitligging moxa toegepast. De kans dat je baby vanzelf draait wordt dan vergroot met 75%.

Moxa

Een moxa-stick heeft de vorm van een sigaar en bestaat uit samengeperst bijvoetkruid. Dit kun je branden als een wierookstokje, waarbij er een intense warmte vrijkomt. Met deze stick behandel je één specifiek acupunctuurpunt. Tijdens een bezoek in mijn praktijk krijg je uitleg over de methode en doe ik voor hoe het werkt. Je krijgt een aantal moxasticks mee naar huis, zodat je thuis direct zelf aan de slag kunt. Je behandelt  gedurende een à twee weken elke dag één punt op je kleine teen.

Voorwaarden

Voorwaarden voor het starten van deze behandeling is dat je tussen de 33 en 35 weken zwanger bent en de baby nog niet is ingedaald. Na een week is het raadzaam bij een verloskundige of gynaecoloog te laten checken of de baby al gedraaid is.

Het is wenselijk dat je partner mee komt bij de uitleg, voor het geval je zelf niet (meer) bij je kleine teen kunt komen.

Voor informatie over deze methode of acupunctuur tijdens de zwangerschap, kun je altijd telefonisch of per mail contact met mij opnemen.