Onze grootste roem ligt er niet in dat wij nooit vallen,

maar dat we iedere keer dat we vallen weer opstaan. "Confucius"

Leonie Eenink

Acupoli - Leonie EeninkMijn naam is Leonie Eenink. Ik woon in Hengelo (Gld.) en ben hier ook met mijn praktijk gestart. Het menselijk lichaam, biologie en gezondheid hebben mij altijd al geïnteresseerd. Na de HLO (Hoger Laboratorium Onderwijs) heb ik op het cytogenetisch laboratorium in het Radboudziekenhuis en het Rijnstateziekenhuis gewerkt. In mijn vrije tijd maakte ik uitstapjes naar de opleidingen sportmassage en Touch Pro stoelmassage. Dit is een korte acupressuurbehandeling, afgeleid van Chinese massagetechnieken, die vooral bij bedrijven op locatie gegeven wordt. Heel dankbaar werk want iedereen is meestal erg enthousiast als ik weer kom met mijn stoel.

Door de resultaten van de stoelmassages ben ik geïnteresseerd geraakt in de achtergrond ervan en na enig onderzoek kwam ik uit bij Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Acupunctuur en Tuina-massage (Chinese massagevorm) zijn hier namelijk onderdelen van.

Tijdens mijn opleiding Acupunctuur bij Qing Bai heb ik, naast de stages bij docenten en andere therapeuten, twee weken stage gelopen in een Chinees ziekenhuis in Qing Dao in China. Daar ben ik alleen nog maar enthousiaster over dit vak geworden en bovendien vastbesloten om een praktijk op te gaan starten.

Het mooiste van acupunctuur vind ik dat er geen medicijnen aan te pas komen en dus ook geen vervelende bijwerkingen. Vanuit de TCG wordt bovendien naar de conditie van het hele lichaam gekeken. Lichaam en geest moeten in balans zijn. Deze balans is voor iedereen weer anders en is onderhevig aan invloeden van buitenaf, zoals relaties en leefstijl. Genetische aanleg is van invloed, en ook weersinvloeden kunnen voor een verstoring zorgen. In de TCG wordt altijd naar de onderliggende oorzaak van het probleem gezocht en als je die kan behandelen en de balans weer kunt herstellen, is het resultaat vaak langduriger en komen de klachten minder snel terug.