Een mens heeft twee oren en één mond om twee keer

zoveel te luisteren dan te praten. "Confucius"

Behandeling

De eerste afspraak duurt ongeveer anderhalf uur en bestaat uit een uitgebreid vraaggesprek, het voelen van de pols en inspectie van de tong. Met deze onderzoeken wordt gekeken naar de algehele gesteldheid van lichaam en geest en kan de mogelijke oorzaak van het probleem vastgesteld worden.

Na deze onderzoeken wordt tijdens het eerste consult met de behandeling gestart. De vervolgconsulten duren ongeveer een uur. Een kort vraaggesprek, pols- en tonginspectie geven dan voldoende informatie voor de volgende behandeling.

Hoe veel behandelingen er nodig zijn is afhankelijk van de klacht. Een chronisch probleem, dat al lange tijd bestaat zal meestal meer tijd nodig hebben voor herstel dan een acute klacht.

Klachten

Acupunctuur kan bij heel veel uiteenlopende klachten worden gebruikt voor een sneller herstel.

Veelvoorkomende klachten waarbij acupunctuur en ooracupunctuur met succes zijn ingezet zijn onder andere:

  • Rug- , nek- en schouderklachten
  • RSI, stijve gewrichten en spieren en acute (sport)blessures
  • Spanningsklachten, stress, angst, nervositeit
  • Maag- en darmklachten, spijsverteringsproblemen
  • Hoofdpijn en migraine
  • Slapeloosheid en vermoeidheid
  • Menstruatieklachten
  • Hooikoorts, astma en chronische verkoudheid
  • Overgewicht en stoppen met roken.

Vraag gerust naar de mogelijkheden als u een ander probleem heeft.

Hier doen we het voor

Na de diagnose van de neuroloog dat ik Bell’s Palcy ( aangezichts verlamming) had en te horen kreeg dat dit 3 maanden tot een jaar kon duren zat ik behoorlijk in zak en as. De gehele rechterkant van mijn gezicht werkte niet meer. Met mijn werk als zangeres was dit natuurlijk zeer onhandig. Al snel moest ik denken aan Leonie waarvan ik wist dat zij net afgestudeerd was als acupuncturist.

En na een belletje kon ik direct terecht. Ze wist gelijk al veel te vertellen over Bell’s Palcy. We hadden afgesproken om de dag een afspraak te maken en te kijken hoe het zou verlopen. Na twee weken kwam ik wekelijks. Ook maakten we foto’s van de te hopen vooruitgang. Voor mij was het de eerste keer dat ik in zee ging met een acupuncturist en ik ging er dus blanco in.

Om een lang verhaal kort te maken: binnen 6 weken was ik genezen!

En was dit ook voor de neuroloog een klein wondertje. Ook heb ik er helemaal niets aan overgehouden wat je regelmatig toch wel hoort. Ik was / ben Leonie ook nog steeds zeer dankbaar en ik wens haar een mooie maar vooral gezonde toekomst met haar acupunctuurpraktijk Acupoli!

Clementine Wolters, Keijenborg