Leonie Eenink opent acupunctuurpraktijk Acupoli in Hengelo

Noviteit

Een acupunctuurpraktijk is een noviteit in Hengelo. Eigenlijk verrassend, omdat het één van de oudste en meest beproefde behandelwijzen is ter wereld. Acupunctuur heeft, als onderdeel van Traditionele Chinese Geneeskunde, een unieke positie, omdat er geen medicijnen worden gebruikt. De behandeling is het plaatsen van heel dunne naalden op strategische punten in het lichaam. Elk punt heeft een bepaalde werking op het lichaam en door een combinatie van punten te kiezen, wordt het lichaam beter in staat gesteld zelf met de klachten om te gaan.

Behandeling

Een behandeling begint met een uitgebreid vraaggesprek en tong- en polsdiagnostiek. Doel hiervan is het achterhalen van de oorzaak van de klachten. Door niet alleen de symptomen te behandelen, maar ook de onderliggende oorzaak, kan herhaling van klachten voorkomen worden. Niet alle klachten kunnen door acupunctuur verholpen worden, maar verlichting van de pijn of vermindering van symptomen kan soms al heel waardevol zijn.

Klachtenbestrijding

Acupunctuur heeft zich bewezen bij bijvoorbeeld hoofdpijn, migraine, en stress-gerelateerde klachten. Ook bij acute en chronische spier- en gewrichtsaandoeningen, zoals een tennisarm, carpaal tunnelsyndroom en nek- en schouderklachten, is het een probaat middel. Andere veel behandelde klachten zijn maag- en darmklachten, waaronder opgeblazen gevoel na de maaltijd, brandend maagzuur, hikken en boeren, obstipatie of juist diarree. Ook minder uitgesproken klachten zoals vermoeidheid en slapeloosheid kunnen behandeld worden. Een hele lijst, maar dit zijn nog maar enkele van de klachten die door middel van acupunctuur verholpen kunnen worden.

Ooracupunctuur

Een specialisme van Acupoli is ‘ooracupunctuur’. Dit is bijzonder effectief als ondersteuning bij het stoppen met roken. Met drie tot vijf behandelingen van ongeveer een uur, worden vooral de ontwenningsverschijnselen aangepakt, waardoor het makkelijker wordt om vol te houden. Bovendien kan het ingezet worden ter ondersteuning bij afvallen.

Leonie heeft bij een internationaal instituut haar diploma Acupunctuur behaald. Hiervoor heeft ze ook bij een ziekenhuis in Qingdao, China stage gelopen. Mede door het diploma Westerse Medische Basiskennis is zij ingeschreven in het register van Zhong, de beroepsvereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde. Hierdoor worden behandelingen in haar praktijk in de meeste gevallen vergoed door de zorgverzekeraars. Ooracupunctuur is een specialisatie die zij via aanvullende opleidingen in de vingers heeft gekregen.

Open huis

Nieuwsgierig geworden? Zaterdag 24 januari is er bij Acupoli open huis. U bent van harte uitgenodigd om van 14.00 tot 17.00 uur te komen kijken in deze nieuwe praktijk.